Des de l’AMPA donem molta importància a l’alimentació dels nostres nanos i per això ens hem mirat amb molta cura els menús que ens pot oferir Serunion.
Volem aconseguir adaptar el menú escolar a les recomanacions* que ens marca el departament de Salut de la Generalitat, potenciant una alimentació més saludable i equilibrada a la nostra escola.
Com?
- Eliminant aliments precuinats pel seu baix valor nutritiu i per l’elevat numero de conservants que contenen.
- Incrementant la proteïna vegetal en forma de llegums.
- Canviant aliments congelats o en conserva per aliments frescos.
- Potenciant el consum de verdura i fruita de temporada i a poder ser de proximitat, ja que som escola verda.
- Introduint cereals integrals (pa, pasta, etc.).
- Variant la guarnició dels segons plats per fer-la més atractiva.
El menú setmanal queda estructurat de la següent manera: un dia ou, tres dies proteïna animal (carn o peix), 1 dia proteïna vegetal (llegums). Aquests canvis es començaran a aplicar la segona setmana de novembre.
Com a novetat d’aquest curs proposem l’activitat:
Objectiu
Que a partir de desembre les famílies de l’AMPA vinguin, tastin i opinin del menú de l’escola.
Després ens hauran d’explicar l’experiència, si els hi ha agradat el menú, com han vist el comportament dels nens, el soroll, etc… en definitiva reportar a la comissió menjador, tota crítica constructiva que ens ajudi a millorar.
Qui?
Dos membres de diferents nuclis familiars, un per família de l’escola amb parentesc mare, pare o tutor legal.
Cada nucli familiar participarà només un cop a aquesta activitat al llarg del curs per donar oportunitat a les familíes de tota l’escola.
Quan?
El Tast es farà un cop al mes.
Al·lèrgens
Al menjador hi ha menús adaptats a PLV, fruits secs i rosàcies, fruits secs i llegums, hipocalòric, ovolàctic, sense carn, sense ou, sense peix i sense porc.
Com fer la inscripció:
Les famílies interessades hauran d’enviar un correu electrònic a monmanyampa@gmail.com amb les següents dades:
- Tema: TAST AL MENJADOR.
- Mes i dies disponibles. I si cal adaptar el menú a algun al·lergen
- Nom del fill/a i curs per poder dinar al seu torn.
La “comissió menjador” seleccionarà als participants mitjançant un sorteig i es posarà en contacte amb ells.
Cost:
Cada mare o pare seleccionat haurà de comprar un tiquet menjador.
Recordeu que qualsevol dubte o pregunta ens podeu contactar a través del correu: monmanyampa@gmail.com
* Nota: Recomanacions de la Generalitat:
La població en edat escolar es troba en un període de desenvolupament físic i intel·lectual que requereix un gran consum d’energia i, per tant, una alimentació equilibrada i saludable.
Cal potenciar el consum de:
Fruita fresca i de temporada com a postres habituals dels àpats i com a complement d’esmorzars i berenars.
Verdures i hortalisses de temporada en el primer plat i/o com a guarnició del segon plat dels diferents àpats, a més de garantir la presència habitual d’amanides.
Llegums i fruita seca crua o torrada sense sal.
Farinacis (pa, pasta, arròs…) integrals.
Lactis, en forma de llet i iogurts sense endolcir i formatges.
Oli d’oliva verge.
Aigua com a beguda bàsica, tant en els àpats com entre hores.
Convé reduir:
La ingesta de llaminadures i prioritzar com a alternativa la fruita seca sense sal (nous, ametlles, avellanes…) i dessecada (panses, orellanes, figues seques…).
Les begudes ensucrades (coles, taronjades, begudes isotòniques, sucs, etc.) i prioritzar el consum d’aigua.
La brioixeria i la pastisseria, i prioritzar el consum d’entrepans, fruita fresca i fruita seca.
Les cremes de xocolata, mousses, cremes i d’altres postres làcties ensucrades, com a postres habituals dels àpats.
El menjar ràpid (fast food).
Les preparacions i derivats carnis processats (embotits, patés, salsitxes, etc.).