Tast al menjador

Dimecres 23 d’octubre es va celebrar la reunió menjador-famílies on es va explicar el funcionament del servei menjador i es va presentar la renovada “comissió menjador” de l’AMPA.

 

Des de l’AMPA donem molta importància a l’alimentació dels nostres nanos i per això ens hem mirat amb molta cura els menús que ens pot oferir Serunion.

Volem aconseguir adaptar el menú escolar a les recomanacions* que ens marca el departament de Salut de la Generalitat, potenciant una alimentació més saludable i equilibrada a la nostra escola.

Com?

  • Eliminant aliments precuinats pel seu baix valor nutritiu i per l’elevat numero de conservants que contenen.
  • Incrementant la proteïna vegetal en forma de llegums.
  • Canviant aliments congelats o en conserva per aliments frescos.
  • Potenciant el consum de verdura i fruita de temporada i a poder ser de proximitat, ja que som escola verda.
  • Introduint cereals integrals (pa, pasta, etc.).
  • Variant la guarnició dels segons plats per fer-la més atractiva.

El menú setmanal queda estructurat de la següent manera: un dia ou, tres dies proteïna animal (carn o peix), 1 dia proteïna vegetal (llegums). Aquests canvis es començaran a aplicar la segona setmana de novembre.

Com a novetat d’aquest curs proposem l’activitat:

1

Objectiu

Que a  partir de desembre les famílies de l’AMPA vinguin, tastin i opinin del menú de l’escola.

Després ens hauran d’explicar l’experiència, si els hi ha agradat el menú, com han vist el comportament dels nens, el soroll, etc… en definitiva reportar a la comissió menjador, tota crítica constructiva que ens ajudi a millorar.

Qui?

Dos membres de diferents nuclis familiars, un per família de l’escola amb parentesc mare, pare o tutor legal.

Cada nucli familiar participarà només un cop a aquesta activitat al llarg del curs per donar oportunitat a les familíes de tota l’escola.

Quan?

El Tast es farà un cop al mes.

Al·lèrgens

Al menjador hi ha menús adaptats a PLV, fruits secs i rosàcies, fruits secs i llegums, hipocalòric, ovolàctic, sense carn, sense ou, sense peix i sense porc.

Com fer la inscripció:

Les famílies interessades hauran d’enviar un correu electrònic a  monmanyampa@gmail.com amb les següents dades:

  • Tema: TAST AL MENJADOR.
  • Mes i dies disponibles. I si cal adaptar el menú a algun al·lergen
  • Nom del fill/a i curs per poder dinar al seu torn.

La “comissió menjador” seleccionarà als participants mitjançant un sorteig i es posarà en contacte amb ells.

Cost:

Cada mare o pare seleccionat haurà de comprar un tiquet menjador.

 

 

Recordeu que qualsevol dubte o pregunta ens podeu contactar a través del correu: monmanyampa@gmail.com

 

 

* Nota: Recomanacions de la Generalitat:

La població en edat escolar es troba en un període de desenvolupament físic i intel·lectual que requereix un gran consum d’energia i, per tant, una alimentació equilibrada i saludable.

Cal potenciar el consum de:

Fruita fresca i de temporada com a postres habituals dels àpats i com a complement d’esmorzars i berenars.

Verdures i hortalisses de temporada en el primer plat i/o com a guarnició del segon plat dels diferents àpats, a més de garantir la presència habitual d’amanides.

Llegums i fruita seca crua o torrada sense sal.

Farinacis (pa, pasta, arròs…) integrals.

Lactis, en forma de llet i iogurts sense endolcir i formatges.

Oli d’oliva verge.

Aigua com a beguda bàsica, tant en els àpats com entre hores.

Convé reduir:

La ingesta de llaminadures i prioritzar com a alternativa la fruita seca sense sal (nous, ametlles, avellanes…) i dessecada (panses, orellanes, figues seques…).

Les begudes ensucrades (coles, taronjades, begudes isotòniques, sucs, etc.) i prioritzar el consum d’aigua.

La brioixeria i la pastisseria, i prioritzar el consum d’entrepans, fruita fresca i fruita seca.

Les cremes de xocolata, mousses, cremes i d’altres postres làcties ensucrades, com a postres habituals dels àpats.

El menjar ràpid (fast food).

Les preparacions i derivats carnis processats (embotits, patés, salsitxes, etc.).

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s