Eleccions Consell Escolar 2021

Presenta la teva candidatura abans del 15 de novembre a la secretaria del centre

Què és el consell Escolar?


És l’òrgan col·legiat de participació de la comunitat escolar en el govern del centre. En el consell escolar hi ha representats tots els col·lectius que intervenen en la comunitat educativa: institució, directius, professorat, alumnat, personal d’administració i serveis, i pares i mares.


La funció principal del consell escolar és debatre, avaluar, analitzar i prendre decisions sobre els temes proposats pel titular del centre, sobre el funcionament i l’organització del centre.


Els membres del consell escolar són elegits per un període de quatre anys i es renoven per meitats cada dos anys.

Quines funcions té?


La funció principal del consell escolar és debatre, analitzar, avaluar i prendre decisions sobres els temes proposats pel titular del centre.


Corresponen al consell escolar les funcions següents:


 Aprovar, a proposta del titular o la titular del centre, la sol·licitud d’autorització d’ajudes i beques i i garantir el compliment de les normes que el regulen.


 Aprovar, a proposta del titular o la titular del centre, el pressupost del centre i el retiment de comptes, referit a les assignacions de recursos públics

.
 Conèixer la resolució de conflictes escolars i vetllar perquè s’ajusti a la normativa vigent.


 Participar en l’aprovació de les normes de funcionament del centre, les seves adequacions i la programació general anual proposades pel titular del centre.


 Participar en la supervisió i avaluació del desenvolupament de la programació anual del centre en l’àmbit docent i en l’àmbit administratiu i dels resultats que se n’obtenen.


 Participar en l’aplicació de la línia pedagògica general del centre, a proposta del titular o la titular del centre, i elaborar directrius per les activitats complementàries, les activitats extraescolars i els serveis escolars.

Com podeu participar en les eleccions del consell escolar?

En les eleccions, hi podeu participar de dues maneres diferents:

Presentant-vos com a candidats per representar el vostre estament al consell escolar.

Per tal de presentar la candidatura us heu de presentar a la Secretaria del centre i allà us faran omplir una butlleta.

El 22 de novembre es publicaran les candidatures i fins el dia 26 podeu donar a coneixer les vostres propostes.

Participant el dia 26 de novembre a les eleccions votant els candidats que considereu més representatius.


Què vol dir ser representant dels pares i mares al consell escolar?


Les mares i pares representants al consell opinen, avaluen i elaboren propostes per a la millora del funcionament del centre educatiu.


La seva participació en el consell escolar vol dir, també, fer una tasca de representació. Això significa que, com a membres del consell, la seva participació no és a títol individual sinó en representació de totes les famílies, donant veu a les seves peticions, preocupacions i iniciatives.


Per representar de manera eficaç totes les famílies del centre, s’han de recollir les seves propostes i opinions i portar-les al consell escolar. D’altra banda, també cal que els representats informin de tots els assumptes que es tracten en el consell escolar.

Per què és important que les famílies participeu en el consell escolar?


Els professionals dels centres i les famílies compartim un objectiu: l’èxit social i personal dels fills. Les decisions que es prenen al consell escolar són claus per al funcionament i la millora del centre i, per tant, també per a l’èxit educatiu de tots els alumnes. És per aquest motiu que la participació i implicació dels pares en les eleccions al consell escolar és tan important.


Quan les famílies participem en les eleccions, donem suport al nostre candidat o candidata i hi deleguem la nostra veu i vot. Així fem arribar les nostres opinions i aportacions. Per tant, és important que participem en les eleccions al consell escolar pels motius següents:

  • Sou els responsables de la formació dels vostres fills i filles i és important tenir una bona representació al consell escolar que us informi i faci arribar la vostra veu.
  • Les famílies i els equips de docents compartim un mateix objectiu: l’èxit acadèmic, social i personal dels fills i filles. Per això hem de ser capaços de treballar de manera conjunta i decidir a què ens comprometem per aconseguir-ho.
  • Les famílies tenim el dret de participar de manera democràtica en l’organització del centre. Aquesta és una manera de valorar l’escola i també contribuïr que els nostres fills la valorin.
  • L’èxit educatiu dels nens de l’escola també depèn del funcionament i el clima del centre. Implicar-nos en el seguiment i l’avaluació d’aquest funcionament és implicar-vos en el seu desenvolupament i creixement personal.
  • És la manera de fer arribar la nostra veu en temes que ens poden preocupar, com activitats extraescolars o  l’alimentació en el menjador escolar.
  • És important tenir una escola oberta a l’entorn, que col·labori amb els altres centres i les diferents entitats i que entre tots puguem fer del nostre municipi, barri o poble un entorn més educatiu i cohesionat. El consell escolar decideix quines han de ser aquestes relacions.

I si us presenteu com a candidat?

Una vegada escollit com a representant participaràs en tots els temes i decisions mitjançant una reunió trimestral i si cal alguna extraordinària.

La teva veu i el teu vot ajudarà a millorar i engrandir no només l’escola sinó també a totes les famílies que és representen amb la teva opinió i valors.

Per tot això i molt més, et necessitem, No ens quedem sense veu!

La nostra veu, la nostra força!

AFA Monmany

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s