Biblioteca

La biblioteca escolar és un espai educatiu i dinàmic, un entorn de formació que ofereix materials en tots els tipus de suport per l’aprenentatge i per a la recerca.

És un servei adreçat a l’alumnat i a tota la comunitat educativa.

A l’escola tenim una biblioteca que ofereix un espai adequat per estar tranquil fent els deures o les feines escolars amb el llibres de coneixements que ajuden a resoldre els dubtes i els ordinadors amb connexió a Internet.

Trobem un munt de contes, còmics i revistes amb els que gaudir de la lectura. Els contes estan organitzats amb un gomet de color per saber per al cicle que estan més indicats.

Recordeu que a la biblioteca s’han de complir unes normes bàsiques de respecte pel treball dels altres, per aquest motiu el silenci és tan important. Sempre és millor parlar amb la veu fluixeta i hem d’intentar no molestar els altres.

A la biblioteca no es pot menjar, els infants han de berenar millor al porxo de l’escola. A ningú li agrada trobar llibres plens de molles als seu interior i les begudes fan malbé el paper.

Cuidem-los sempre que els fem servir!! Els llibres de la biblioteca són un be de tota l’escola i tots en podem gaudir!!

El Paper de l’Ampa

3d6f7d1a-4d64-4c4f-9731-8c666175759e

L’escola disposa d’un coordinador responsable de la biblioteca, però l’Ampa  hi contribueix amb l’aportació de personal no-docent que ofereix 10 hores de servei, de les quals 6 són en horari post-lectiu.

Volem col·laborar principalment en els següent processos:

Organitzar i gestionar la informació i el fons documental

La bibliotecària s’encarrega de gestionar l’entrada dels documents al fons de la biblioteca, que són accessibles des del catàleg ePèrgam.

Familiars de l’alumnat ajuden a folrar documents quan són requerits per aquesta tasca.

També han col·laborat en la reorganització del fons i de la sala.

Impulsar la lectura

Facilitem el desenvolupament de projectes com “Llegir en família”, “Llegim per l’èxit”, gràcies a l’obtenció de subvèncions orientades a millorar la competència lectora dels infants de cicle inicial i de primària.

 

 

MANDELA BOKO HARAM WEB IMATGE

 

Les subvencions rebudes s’han destinat a:

  • Donar suport amb un monitor durant els 30 minuts de lectura que fan durant diversos dies de la setmana els alumnes de primer i de segon.
  • Realitzar xerrades-tallers de lectura per a les famílies de P5, primer i segon amb una persona experta i amb l’acompanyament del tutor/a, amb la finalitat de donar eines a les famílies per fer que els seus fills/es estimin la lectura.
  • Comprar llibres per les maletes viatgeres i la biblioteca a l’aula de primer i segon.

 

Fora d’aquests projectes, també s’han organitzat Hores del conte en horari extra-escolar:

MANDELA BOKO HARAM WEB IMATGE

 

Els serveis que ofereix la biblioteca Josep Monmany amb el treball de tots els interlocutors de la comunitat educativa són el següents:

1. Servei de consulta i informació

2. Servei de préstec

3. Servei de suport a l’aprenentatge i al desenvolupament del currículum

4. Servei de promoció i foment a la lectura

 

Veniu a la biblioteca!!